Горещият шоколад е любима зимна напитка, състояща се от какао на прах или

...
Горещият шоколад е любима зимна напитка, състояща се от какао на прах или
Коментари Харесай

Знаехте ли, че горещият шоколад е полезен? 

Горещият шоколад е обичана зимна напитка, състояща се от какао на прахуляк или разтопен шоколад, от време на време и късчета шоколад за декорация, мляко или вода, както и захар. Обикновено е предназначен за топла консумация и е предпочитана напитка, изключително към коледните празници. 

Счита се, че първата шоколадова напитка е основана от маите преди към две хиляди години, а какаова напитка е била основна част от културата на ацтеките.

Напитката става известна в Европа след като е пренесена от Мексико и след това претърпява някои промени.

До XIX век горещият шоколад е влизал и в медицинска употреба, с цел да лекува стомашни разстройства и неразположения. 

Всъщност шоколадът е богат на мощни антиоксиданти, които понижават риска от сърдечни заболявания, прибързано стареене и даже рак. Важно е да се има поради, че колкото по-тъмен е шоколадът, толкоз повече антиоксиданти съдържа.

Може би фактът, че топлият шоколад е " лек против неприятното въодушевление " е необятно публикуван, само че знаехте ли, че също така, шоколадовата напитка въздейства добре на артериалното здраве.

Флавоноидите в горещия шоколад са потребни за артериалното здраве. Те понижават риска от сърдечни заболявания, намаляват кръвното налягане и усъвършенстват положението на кръвоносните съдове.

Въпреки положителните страни на топлия шоколад, консумирайте напитката в умерени количества и помнете, че съдържа захар и наситени мазнини, по тази причина не е добра концепция да си позволявате да пиете повече от две чаши на ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР